40 nieuwe Scania voertuigen voor Van Moer Logistics

Drie jaar geleden is Scania op verzoek van de chauffeurs in de vloot van Van Moer Logistics opgenomen. Een nieuwe bestelling van 40 nieuwe Scania-trucks, waaronder een aantal LNG-trucks, lijkt erop te wijzen dat het experiment een succes is geweest.

“In 1990 was een van onze eerste vrachtwagens een Scania,” herinnert oprichter en CEO Jo Van Moer zich. Vandaag de dag heeft het bedrijf een wagenpark van meer dan 500 voertuigen, maar de laatste drie jaar heeft Scania een comeback gemaakt in het wagenpark. Drie jaar geleden was het op vraag van de chauffeurs, maar vandaag zijn er heel wat redenen om voor Scania te kiezen: er is een vertrouwensrelatie ontstaan met de Scania-garage in Wijnegem en Scania biedt een LNG-gamma aan. Alle 10 nieuwe distributierijtuigen en zes van de 14 nieuwe trekkers worden aangedreven met vloeibaar aardgas. “LNG is duurzamer dan diesel, ook al presteren de moderne Euro 6-dieselmotoren veel beter dan de vorige generaties. Wij schakelen nog niet volledig over op LNG, maar wij bekijken wat mogelijk is per route en exploitatiegebied. Waar we op LNG kunnen varen, doen we dat, en we overwegen ook andere vormen van voortstuwing voor de toekomst,” bevestigt Stefan Raes, vlootcoördinator.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo