TVH neemt Belgisch bedrijf Battery Supplies over

TVH, een wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren, heeft de aandelen verworven van het Belgische bedrijf Battery Supplies. Ook de dochterondernemingen Battery Supplies France en BATTEC Batterie Vertrieb (Duitsland) komen daarmee in handen van TVH.

Battery Supplies werd opgericht in 1999 en levert batterijen, batterijladers en -accessoires. Daarnaast heeft het ook een onderhouds- en reparatiedienst. TVH doet de overname omdat het een stijgende behoefte ziet aan batterijen en aanverwante producten door de toenemende elektrificatie in de markt waarin het opereert. Het denkt zelfs aan een uitbreiding naar andere markten samen met Battery supplies.

Battery Supplies heeft 80 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over een totale database van 54 000 gekende artikelnummers, waarvan er 6000 in voorraad zijn. Terwijl er mogelijke synergiën worden onderzocht, verandert er voorlopig niets voor de klanten van TVH, Battery Supplies en haar dochterondernemingen. De onderneming blijft autonoom opereren vanuit haar huidige kantoren en magazijnen, onder leiding van het huidige managementteam.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo