Haven van Brussel verwacht een succesvol jaar

De Haven van Brussel kent een dynamische heropleving nu de coronamaatregelen stilaan opgeheven worden. Zo kent de globale goederentrafiek in de Brusselse Haven in het eerste semester van dit jaar een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en + 7% in vergelijking met 2019.

Vooral de trafiek van goederen die in Brussel geleverd worden, stijgt: +13% tot 2.720.189 ton. Daarmee komt het volume bijna terug op hetzelfde niveau als tijdens de eerste 6 maanden van een ‘normaal’ 2019. De transittrafiek gaat er met 5% op vooruit tot 926.951 ton, een stijging met 38% ten opzichte van 2019.  Een dip in de transittrafiek in juni is te wijten aan de sluiting van 2 weken van het Hellend vlak van Ronquières.

De bouwmaterialensector, nog steeds de kampioen van de overgeslagen goederen in de Haven van Brussel, heeft zich goed hersteld met een stijging van 15% ten opzichte van het eerste semester van 2020. 75% van deze stijging is toe te schrijven aan de invoer van zand. Ook de containers doen het goed. De stevige vooruitgang van ertsen en metaalschroot (+ 91%) tot 31.303 ton toont volgens de Haven het belang van de recyclageactiviteiten in de Haven van Brussel met de uitvoer van afval en metaalschroot.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo