Nog vier Litouwse vrachtwagens in beslag genomen

Het verhaal is (helaas) symptomatisch voor de excessen van het wegvervoer: vier vrachtwagens met Litouws kenteken werden onderschept en uiteindelijk in beslag genomen door de verkeerspolitie in Battice, en het waren de chauffeurs zelf die de Belgische politie attent maakten op hun arbeidsomstandigheden.

Het begon allemaal met een controle van een vrachtwagen van UAB Kareda, een klein bedrijf in Šiauliai dat beweert over een vloot van 25 vrachtwagens te beschikken. Het voertuig had ernstige technische mankementen en werd door de verkeerspolitie tegengehouden terwijl noodreparaties werden uitgevoerd. De Wit-Russische chauffeur meldt dat drie van zijn collega’s zich in dezelfde situatie bevinden als hij: 5 tot 11 weken onderweg maar twee tot vier maanden niet meer betaald door hun werkgever.

“Alle overtredingen die wij hebben vastgesteld, hebben ertoe geleid dat de werkgever een boete van duizenden euro’s heeft gekregen”, verklaart Raymond Lausberg van de verkeerspolitie van Battice. “De chauffeurs werden gewoon in de steek gelaten door hun werkgever en werden uiteindelijk in een hotel ondergebracht alvorens te worden gerepatrieerd via de vakbond ETF (Europese Transportfederatie). Het bedrijf reageerde niet op onze protesten en na 96 uur werden de vier trekkers en hun aanhangers in beslag genomen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo