Active Ants opent “E-fulfilment center van de toekomst”

In zijn nieuwe fulfilment center in Willebroek combineert bpost group dochteronderneming Active Ants mensen en robots. In het ultramoderne warehouse worden duizenden goederen ingepakt voor webwinkels. In het volgende nummer van Link2Logistics Management lees je hierover al een uitgebreide reportage.

Bpost group wil de belangrijkste e-commerce operationele speler blijven in eigen land en Belgische webshops klein en groot ondersteunen met een breed palet aan oplossingen om te blijven groeien. De pakjesmarkt heeft, ondanks het recordjaar 2020, nog geen hoogtepunt bereikt in België. In de eerste jaarhelft noteerde bpost in de Benelux nog een stijging van 3% tov vorig jaar en de groei houdt aan. Daarom heeft het via haar dochterbedrijf Active Ants nu ook in België activiteiten opgestart in een eerste sterk geautomatiseerde E-fulfilment center.  Basis van het warehouse is de Autostore, waarin goederen heel condens zijn opgeslagen in bakken. Een twintigtal speciale opslagrobots rijden bovenop de bakken over een grid en halen deze één voor één naar boven in functie van de bestellingen en brengen ze naar pickingstations. Dertig “Autonomous Mobile Robots” (AMR’s), of draagrobots, brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die door de opslagrobots zijn aangeleverd. Vervolgens rijden de draagrobots naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten – wegen en voorzien van een verzendlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is en zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd naar de klant.  Eens gevuld, gesloten en bedrukt, pakken de draagrobots de pakjes weer op en sorteren ze naar de respectievelijke vervoerders, zoals bpost.

“De opslag, het order-picking, het verpakken en het sorteren zijn dus volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen. ” Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants. “Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo