Euroterminal opent een transitzone voor Amazon

In Moeskroen heeft het bedrijf Euroterminal (een dochteronderneming van de Italiaanse groep ITLM) vandaag een speciaal uitgeruste transitzone ingehuldigd voor vrachtwagens en chauffeurs op doorreis naar het Verenigd Koninkrijk. Het project is het resultaat van een samenwerking met de Spaanse logistieke operator Cacesa en zal dienen om het vervoer van deze laatste voor Amazon vlotter te laten verlopen.

De site werd vandaag geopend in aanwezigheid van Zyad Mehalaine (algemeen directeur van Euroterminal) en Massimo Pozzi Chiesa (vice-president van ITLM). Het biedt de mogelijkheid om veertig vrachtwagens tegelijk onder te brengen in een beveiligde ruimte (24 uur per dag, 365 dagen per jaar), met eigen kantoren waar de chauffeurs al hun administratieve taken kunnen verrichten. De chauffeurs hebben ook toegang tot sanitaire voorzieningen (toiletten en douches) voor mannen en vrouwen.

“Deze transitzone zal ongeveer 100 vrachtwagens per dag zien passeren,” zegt Zyad Mehalaine. “De transittijd zou ongeveer een uur moeten bedragen, behalve wanneer de douane een grondiger controle wil uitvoeren. In ieder geval betekent dit een duidelijke tijdwinst ten opzichte van Calais, waar chauffeurs gemakkelijk twee tot drie uur kwijt zijn om dezelfde formaliteiten te vervullen”. De site zal tot eind 2022 aan Cacesa gewijd zijn. Afhankelijk van hoe de samenwerking verloopt, kan het later uitgroeien tot een volwaardig truckparking met servicecentrum. ITLM beschikt in ieder geval over een grote grondreserve, waardoor het indien nodig nog eens 45.000 m2 aan magazijnen kan bouwen. De rol van Moeskroen als hub voor het Verenigd Koninkrijk enerzijds, maar ook voor Zuidwest-Europa anderzijds, zal hoe dan ook worden versterkt, op een ogenblik dat Euroterminal ook op de luchthaven van Luik actief werd, met een tiental werknemers en 1.500 m2 magazijn verhuurd aan de groep Weerts. De Luikse vestiging is bedoeld om Nederland, Duitsland en Oost-Europa binnen de ITLM-groep te bestrijken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo