Jost gaat LNG-stations openen voor derden

Toen Jost 500 LNG-trekkers van Iveco kocht, kondigde het aan dat het vier LNG-tankstations zou bouwen. Ondanks de moeilijkheden in Waarloos ligt het plan nog steeds op schema en zal het zelfs het netwerk van openbare LNG-stations in België uitbreiden.

De levering van bij Iveco gekochte LNG-trekkers wordt voortgezet met S-Way NP’s, die de vanaf januari 2019 geleverde Stralis NP’s opvolgen. Op dat ogenblik was Jost bezig met de bouw van zijn eerste LNG-pompen in Herstal en plande het er nog drie in België. Die plannen liepen wat vertraging op, met name in Waarloos, op het terrein van het bedrijf Verbessem, dat Jost in 2015 overnam. “We hebben verschillende vergunningsaanvragen ingediend, maar de Vlaamse regering heeft de vergunning in maart vernietigd. We zullen er geen nieuwe vergunning aanvragen, maar we zijn nog steeds vastbesloten om een station te openen in de Antwerpse regio en zijn momenteel op zoek naar een stuk grond”, legt Veronique Hustin, woordvoerster van Jost, uit.

De twee andere stations zullen snel worden opgezet, één in Saint-Vith, in de onmiddellijke nabijheid van de autosnelweg E42 Verviers-Sarrebruck, en het andere in Molainfaing, bij Neufchateau, waar Jost over een logistieke basis beschikt in de onmiddellijke nabijheid van de E411 naar Luxemburg. Véronique Hustin bevestigt ook dat deze twee stations zullen worden opengesteld voor derden, wat zeker interessant zal zijn voor bedrijven die goederen vervoeren naar de zuidelijke helft van Duitsland.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo