Sortimo wint Best Van Solution 2021

Sortimo won de Best Van Solution 2021 award op het Best of Van Xperience evenement. De jury was onder de indruk van het voertuig, dat speciaal voor Touring werd gebouwd en zal worden gebruikt als mobiele werkplaats voor fietsen.

De uitdaging voor Sortimo was complex: Touring ontwikkelt zijn mobiliteitsdiensten voor nieuwe vormen van mobiliteit in het algemeen en voor verschillende soorten fietsen in het bijzonder. Om dit aanbod compleet te maken, had het bedrijf een interventievoertuig nodig dat in staat is een fiets of een elektrische fiets in alle veiligheid te repareren. Sortimo (dat ook evolueert naar one-stop-shopping oplossingen) maakte gebruik van zijn eigen assortiment modulaire elementen, maar deed ook een beroep op verschillende externe leveranciers (met name voor de compressor, de fietslift en de batterijen die deze aandrijven). Alle accessoires worden gevoed door een aparte lader/transformator en een aparte Li-Ion batterij. Het ontwerp van het voertuig maakt het mogelijk het ook te gebruiken als een klassiek interventievoertuig voor auto’s, met een laadvermogen van 650 kg. Dit laat het toe om b.v. een dozijn batterijen te vervoeren. Voor de goede orde: het winnende voertuig werd gebouwd op basis van een Ford Transit… omdat de oorspronkelijk geplande Opel Movano niet op tijd kon worden geleverd. Nog een bewijs van Sortimo’s flexibiliteit…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo