Colis Privé opent DC in Willebroek

De Franse e-commerce speler Colis Privé is sinds is gisteren operationeel in een nieuw gebouwd sorteercentrum op bedrijventerrein MG Park De Hulst in Willebroek. Momenteel worden er 10.000 pakjes per dag verwerkt.

Het is niet zo gebruikelijk voor een e-commerce speler om een logistieke site te openen in België, dus dit is goed nieuws: projectontwikkelaar MG Real Estate heeft voor Colis Privé een magazijn van 8500 m2 neergezet in Willebroek. Deze nieuwe vestiging is de eerste voor het Franse bedrijf in het buitenland en volgt op de opening van zijn commerciële activiteiten in ons land enkele maanden later. In Frankrijk brengt Colis Privé bijna 63 miljoen pakjes aan huis vanuit vier hubs in Rijsel, Lyon, Orléans en Île-de-France. De nieuwe Belgische hub zal aanvankelijk een kleinere operatie huisvesten: momenteel worden er 10.000 pakjes per dag door een dertigtal werknemers verwerkt, maar tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden.

Vanuit Willebroek bedient Colis Privé zowel de Belgische als de Luxemburgse markt met 150 koeriers. Ook hier zet het Franse bedrijf grote stappen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren: volgens Bart Sasse, Algemeen Directeur Colis Privé International, zal 90 procent van de pakjes met volledig elektrische wagens tot bij de klanten thuis worden bezorgd.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo