Barry-Callebaut huldigt zijn ‘Chocolate Box’ in Lokeren in

Een van de meest emblematische logistieke projecten van de laatste jaren werd gisteren in Lokeren ingehuldigd, drie maanden na de ingebruikname: Barry-Callebaut heeft de activiteiten van zijn vroegere logistieke centra in de streek van Aalst gecentraliseerd in zijn nieuwe ‘Chocolate Box’ in Lokeren.

Het nieuwe Global Distribution Centre, intern ‘The Barry Callebaut Chocolate Box’ genoemd, werd door WDP gebouwd op een industrieterrein dat door de gemeente Lokeren werd ontwikkeld langs de E17. Wat het voedingsconcern omschrijft als het grootste chocolademagazijn ter wereld heeft een totale oppervlakte van 60.000 m2 en een totale capaciteit van 125.000 palletplaatsen. Het merendeel van de producten wordt opgeslagen in een 41 meter hoog, volledig geautomatiseerd magazijn, maar voor complexere logistieke operaties is ook een meer conventionele opslagruimte nodig voor het orderverzamelen. Drie maanden na de ingebruikname draait het distributiecentrum nog niet op volle capaciteit (55.000 palletplaatsen), maar het is berekend op de groeivooruitzichten van Barry-Callebaut voor de komende jaren.

Het distributiecentrum wordt bevoorraad door de twee Belgische fabrieken van de Barry Callebaut-groep in Wieze en Hal, maar ook, in mindere mate, door andere fabrieken van de groep in het buitenland en door “assemblagebedrijven” die voor Barry Callebaut werken. De Chocolate Box zal wereldwijd worden verzonden naar meer dan 140 landen, onder meer via de haven van Antwerpen.

Het gebouw dat WDP voor Barry-Callebaut heeft gebouwd, wordt gekenmerkt door zijn uitstekende milieuprestaties: het is het eerste in België dat het BREEAM Outstanding-certificaat heeft ontvangen, het hoogste niveau dat momenteel beschikbaar is. Deze prestaties zijn met name te danken aan het gecombineerde gebruik van verschillende technieken: zonnepanelen, luchtbehandeling, regenwater- en warmteterugwinning, vochtigheidsbeheersing, isolatie (18 centimeter dik over de gehele buitenkant van het gebouw!) en het gebruik van warmtepompen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo