Orgacom-zaakvoerder Geert Op de Beeck trakteert zichzelf op een Scania S770

Orgacom (één van de vier transportfirma’s van Group Op de Beeck) kocht negen nieuwe Scania’s: drie R500 containerwagens, vijf 500S trekkers en één V8 770S. Dit uitzonderlijke voertuig zal worden bestuurd door zaakvoerder Geert Op de Beeck, die (eindelijk, zegt hij) weer tijd heeft om zelf te rijden. 

 

Group Op de Beeck verwerkt organisch afval en neven- en reststromen van de voedingsindustrie. De groep een vloot van 90 trucks en daar komen zeven nieuwe Scania’s bij, waaronder één voor Geert Op de Beeck zelf. Het ‘wegvirus’ was nog steeds erg bij hem. “De voorbije 20 jaar had ik geen tijd om zelf te rijden maar nu lukt het wel omdat de collega’s het bedrijf tijdens mijn afwezigheid draaiende houden. Ik probeer om één keer om de zes weken naar onze vestiging in Portugal te rijden om er contact te houden met de werknemers. Daar verzamelen en behandelen we alle schors uit Spanje en Portugal. Van daar vervoeren we het product naar Puurs waar het nog eens wordt behandeld en dan naar de klant gaat.”

“Deze 770S is de eerste nieuwe vrachtwagen waar ik zelf mee rij. Mijn vorige vrachtwagen was een Scania 164 torpedo met V8-motor van 2002. Er hebben twee chauffeurs mee gereden en hij heeft nu 1.800.000 kilometer op de teller staan. We blijven hem houden en inzetten als reservewagen. De 770S is een prachtmodel, binnenin de cabine hoor je niets en beweegt er niets, je rijdt in alle rust. Hij is ook uitgerust met standairco en die was nu in Spanje al erg nuttig.”

Binnen de groep is Geert niet de enige die van Scania houdt. “Wie vijf jaar bij ons in dienst is, mag hij zijn tweede trekker/vrachtwagen zelf kiezen. We zien meer en meer Scania in het bedrijf, omdat de voorkeur van heel wat chauffeurs daar naar uit gaat.” Daarom plaatste Orgacom nog een extra bestelling van 11 500S trekkers bij Scaniadealer Buga.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo