Renault Group verzekert duurzame nikkelbevoorrading via Terrafame

Renault Group ondertekent een bevoorradingscontract met het Finse bedrijf Terrafame, een van de belangrijkste metaalproducenten voor de fabricage van batterijen voor elektrische voertuigen. Met dit akkoord verzekert Renault Group zich van een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 15 GWh aan duurzaam en traceerbaar nikkelsulfaat.

Het partnership met Terrafame is volgens het bedrijf een concrete stap in de richting van de doelstelling om de koolstofvoetafdruk van de aankopen van Renault Group tegen 2030 met 30% te verminderen. Dankzij een duurzaam productieproces zou het nikkelsulfaat van Terrafame een koolstofvoetafdruk hebben die meer dan 60% onder het sectorgemiddelde ligt.

Met de oprichting van de industriële pool voor elektrische voertuigen Renault ElectriCity wil Renault Group zich positioneren als speerpunt voor het gebruik van krachtigere, koolstofarme en herbruikbare batterijen. In combinatie met het partnerschap met Vulcan om de levering van koolstofarm lithium veilig te stellen en de alliantie met Veolia & Solvay om batterijmaterialen in gesloten kring te recycleren, betekent dit akkoord een nieuwe stap in de richting van de vermindering van de ecologische voetafdruk van elektrische voertuigen en de doelstelling van Renault Group om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa.

Lees alles over Renault België Luxemburg

Renault België Luxemburg

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo