Renault onthult de Grand Kangoo

Renault onthulde de lange versie van de Kangoo op de IAA. De kenmerken van de LCV-versie zijn nog niet bekend, maar de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie kunnen al worden afgeleid uit de MPV-versie.

In de LCV-versie biedt de Grand Kangoo een bruikbare binnenlengte van 3,11 m met de passagiersstoel neergeklapt. We kunnen dus verwachten dat de toekomstige LCV-versie net zo flexibel zal zijn. Hij zal ook profiteren van het Open Sesame-systeem, waarbij de afwezigheid van een B-stijl veel ruimte vrijmaakt voor het laden van goederen vanaf de zijkant. De grote vraag zal zijn of het dit keer mogelijk zal zijn om een pallet te laden, wat met de normale Kangoo onmogelijk is.

Mechanisch behoudt de Kangoo een benzinemotor (130 pk) en een dieselmotor (95 pk), maar, teken des tijds, is het de E-Tech elektrische versie en zijn 90 kW motor met 245 Nm koppel die in het middelpunt van de belangstelling staat: dankzij een nieuwe lithium-ion batterij van 45 kWh belooft Renault een actieradius tot 265 km in de WLTP-cyclus. Om dit te bereiken maakt de Grand Kangoo gebruik van een innovatief airconditioningsysteem. Een warmtepomp werkt volgens het principe van omkeerbare airconditioning: het verwarmingssysteem voorziet het passagierscompartiment van warmte die van buiten wordt teruggewonnen, terwijl het airconditioningsysteem warmte aan het passagierscompartiment onttrekt en deze buiten het voertuig afgeeft. Dit systeem is het meest efficiënt wanneer de temperatuur tussen -15 en +15°C ligt. Volgens Renault betekent dit dat tot 30 km rijbereik kan worden behouden, omdat de tractiebatterij minder wordt gebruikt.

De batterij kan worden opgeladen via een 22 kW AC driefasige snellader, die de lading in 2 uur en 40 minuten van 15% naar 80% brengt, of via een 22 kW AC-DC 80 kW lader (standaard), die 170 km in 27 minuten terugwint.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo