Toename verkeer tussen North Sea Port en achterland

Het goederenvervoer tussen North Sea Port en het achterland is gestegen van 54% naar 60%. Dat blijkt uit de 5e enquête van de haven onder bedrijven in het havengebied.

Volgens de enquête wordt 60% van de goederen met binnenvaartschepen vervoerd. Dit is een stijging van 6% in vijf jaar. Wegvervoer is goed voor 28%, terwijl spoorvervoer stabiel blijft op 10%, ondanks de stijgende kosten. De overslag van goederen van het ene schip naar het andere of naar een andere vervoersmodus is goed voor 2%. Het vervoer over de binnenwateren zal verder toenemen met de voltooiing van het Seine-Escaut project, waardoor binnenschepen met een capaciteit van 4.500 ton tot aan Parijs kunnen varen. Er lopen ook projecten voor spoorverbindingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo