Irizar mikt op België in 2022 met zijn elektrische vrachtwagen

De Spaanse fabrikant Irizar, bekend om zijn touringcars, stelt zijn elektrische vrachtwagen ie voor op de Solutrans vakbeurs. Dit voertuig zal vanaf 2022 in België op de markt worden gebracht.

De Irizar ie is een twee- of drieassige vrachtwagen die wordt aangedreven door een 160 kW (twee assen) of 240 kW (drie assen) elektromotor, aangedreven door accupacks met een capaciteit tot 340 kWh. Een optionele range extender in de vorm van een CNG-motor is beschikbaar, maar Irizar beweert dat het mogelijk is voor een vuilniswagen om acht uur in 100% elektrische modus te werken.

Irizar richt zich vooral op stedelijke toepassingen, te beginnen met vuilnisophaling, maar de basis is ook geschikt voor stedelijke distributietaken, met een instalhoogte van slechts 37 centimeter. Naar verwachting zal ook een vierassige versie worden ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de bouwsector.

Voor de dienst na verkoop zal Irizar een beroep doen op het DAF Trucks-netwerk in België en Europa, waarmee een kaderovereenkomst werd ondertekend. Voor de Spaanse fabrikant is dit een complete ommekeer, aangezien hij al lange tijd samenwerkte met Scania.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo