Preventief onderhoud via Ford Telematics Essentials [Advertorial]

Hoewel je bestelwagens liefst zoveel mogelijk op de weg wil, is ook een goed opgevolgd onderhoud nodig om hun inzetbaarheid op peil te houden. Ford lanceert daarom in de lente 2022 in ons land een vlootbeheertool als aanvulling op zijn FordLiive-systeem, dat het mogelijk moet maken de planning van het onderhoud van de Ford bedrijfsvoertuigen te optimaliseren.

‘Telematics Essentials’ is de naam van de nieuwe Ford-tool die proactief onderhoudsaanbevelingen en -waarschuwingen biedt op basis van real-time gegevens over de gezondheid van elk voertuig in de vloot. Via een gebruiksvriendelijke online interface krijg je als vlootbeheerder belangrijke info en reminders, evenals de gezondheidsstatus van elk voertuig via gedetailleerde, gemakkelijk leesbare dashboards. Dit helpt om de uptime te maximaliseren door het aantal storingen te verminderen en door beter geplande onderhouds- en reparatietijden te realiseren.

Via FordPass

Voor Ford Telematics Essentials is geen bijkomende hardware nodig. Gegevens worden automatisch en in real-time verstuurd via de FordPass Connect-modem die sinds midden 2019 standaard is op het kernassortiment bedrijfsvoertuigen van Ford, waaronder Transit, Transit Custom en Ranger. Het dashboard van Ford Telematics Essentials verdeelt het wagenpark in statussen zoals “Up to Date”, “Action Soon”, “Action Now”, “Overdue” en “Off the Road” voor maximale duidelijkheid over de huidige beschikbaarheid van voertuigen. Via Smart Diagnostics, nog een onderdeel van FORDLiive, kan je Transit Centers bovendien toestemming geven om op voorhand en vanop afstand te checken wat er precies moet gebeuren, om zo de doorlooptijd en immobilisering in de werkplaats zo kort mogelijk te houden.

“De introductie van Ford Telematics Essentials is een belangrijke mijlpaal in de levering van onze FORDLiive-service en zal wagenparkklanten helpen hun productiviteit te maximaliseren zonder extra kosten,” zegt Owen Gregory, directeur Commercial Vehicle Aftersales bij Ford of Europe. “Direct inzicht hebben in de gezondheid van elk aangesloten voertuig is een echte game-changer en belooft de manier waarop bedrijven hun wagenpark beheren en onderhouden te transformeren.”

Ford Telematics Essentials wordt in de lente van 2022 samen met FordLiive uitgerold in ons land. Stay tuned!

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo