56% van de bedrijfsvoertuigen zou elektrisch kunnen worden

Webfleet Solutions heeft zopas een studie gepubliceerd over de mogelijkheden van de elektrificatie van het wagenpark in verschillende Europese landen, waaronder België. Hieruit blijkt dat 56% van het wagenpark in ons land geëlektrificeerd zou kunnen worden, een percentage dat nog hoger ligt voor vloten van lichte bedrijfsvoertuigen.

De studie is gebaseerd op gegevens van meer dan 100 000 voertuigen die zijn uitgerust met een Webfleet-telematicabox. Die gegevens zijn (uiteraard) geanonimiseerd in overeenstemming met de GDPR-verordening. “We zijn ervan uitgegaan dat een voertuig dat in 98% van de gevallen minder dan 300 kilometer per dag rijdt, kan worden vervangen door een elektrisch voertuig. Deze 300 kilometer is de gemiddelde actieradius van een elektrische auto op dit moment”, legt Taco van der Leij, VP Europe bij Webfleet Solutions) uit.

In de methodologie wordt derhalve geen rekening gehouden met oplaadmogelijkheden. Met 56% elektrisch aangedreven voertuigen bevindt België zich in het midden van de rangschikking, ver van Nederland (69%), maar ruim voor Polen (49%). In de studie worden de resultaten ook gefilterd naar activiteitensector: de sector van de technische installaties is het meest elektrificeerbaar met een percentage van 69%, vóór professionele dienstverlening (61%), levering van levensmiddelen (45%) en personenvervoer (39%).

Lees alles over Webfleet

Webfleet

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo