Deepway presenteert een elektrische truck ontworpen door Pininfarina

Het is nog een concept dat nog moet worden gevalideerd, maar de nieuwe vrachtwagen van het Chinese consortium Deepway zal niet onopgemerkt blijven als hij ooit in productie wordt genomen: het exterieur en de cabine zijn ontworpen door het Italiaanse bedrijf Pininfarina, welbekend in de wereld van luxe auto’s.

Deepway is een joint venture tussen twee Chinese technologiebedrijven: Baidu en Lionbridge. De Xingtu is zijn eerste project en het is een elektrische vrachtwagen. Volgens Deepway maakt de 450 kWh batterij een actieradius van 300 kilometer mogelijk met een totaalgewicht van 49 ton zoals toegestaan door de Chinese regelgeving. De fabrikant kondigt een oplaadtijd van slechts één uur (sic) aan, maar kondigt tevens aan dat de accu’s in zes minuten door één enkele bestuurder kunnen worden verwisseld.

De Deepway Xingtu onderscheidt zich ook door zijn autonome rijcapaciteiten: hij is uitgerust met 11 boordcamera’s, een infrarooddetector, zeer nauwkeurige radars en een Lidar-sensor, die allemaal krachtige algoritmen voeden die de specialiteit zijn van de twee bedrijven die Deepway hebben opgericht. Die algoritmen zouden de vrachtwagen in autonome modus een reactietijd van 100 milliseconden geven.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo