Dematra-aandeelhouder neemt zeggenschap over Duvenbeck

Het investeringsfonds Waterland Private Equity Investments, dat in april 2021 al van zich deed spreken door een belang te nemen in het Belgische transportbedrijf Dematra, heeft nu hetzelfde gedaan met de Duitse onderneming Duvenbeck. Duvenbeck heeft meer dan 6.000 werknemers in acht Europese landen.

Duvenbeck is in de afgelopen 15 jaar snel gegroeid tot een jaaromzet van 700 miljoen euro. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Bocholt, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, en het heeft nu dochterondernemingen in Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Hongarije en Spanje. Het wagenpark bestaat uit ongeveer 1.500 voertuigen, die hoofdzakelijk actief zijn in de automobiel- en de industriesector, met een bijzondere specialisatie in het vervoer van landbouwmaterieel.

Het bedrijf, dat in 1932 werd opgericht, is volledig in familiebezit gebleven maar zal nu worden ondersteund door een financiële partner. Het bedrag van de kapitaalinvestering werd niet gespecificeerd, afgezien van het feit dat Waterland meerderheidsaandeelhouder wordt, maar Thomas Duvenbeck zal referentie-aandeelhouder blijven en zal blijven optreden als voorzitter van de adviesraad en strategisch adviseur.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo