Saloncondities bedrijfsvoertuigen 2022: van MAN tot Nissan

Geen LCV-Salon in Brussels Expo dit jaar, maar toch gonst het van de bedrijvigheid bij de dealers. Zij stallen in januari hun nieuwigheden uit en verwelkomen klanten met de traditionele salonkortingen. Een overzicht per merk, van MAN tot Nissan.

MAN

De lancering van de nieuwe MAN TGE Individual Lion S is de grote nieuwigheid tijdens de salonperiode. Deze ‘sportieve’ versie van de MAN bestelwagen met carbon look en lederen interieur met rode accenten zal sowieso opvallen. De Duitse vrachtwagenconstructeur is ervan overtuigd dat deze Individual Lion S in de smaak zal vallen bij klanten die oog hebben voor detail en hun voertuig willen personaliseren om zich te onderscheiden.
De saloncondities van MAN zijn niet gericht op een hogere korting, maar eerder op bijkomende services zoals een verlengde garantie, een onderhoudscontract of een financieringspakket op maat.

Bij MAN lopen de salonvoorwaarden tot en met 31 januari maar vermoedelijk worden ze verlengd tot eind februari.

Maxus

Maxus blijft zich focussen op zijn elektrische eDeliver3 en eDeliver9. Bij de eDeliver3 heb je de keuze tussen twee batterijpakketten (35 of 53 kWh), de Maxus eDeliver 9 is beschikbaar met drie verschillende batterijpacks (52, 72 of 89 kWh). Met zijn middelgrote eDeliver3 en zijn grote eDeliver9 – de opvolger van de EV80 – heeft het Chinese merk een vrij compleet aanbod voor de klant die op zoek is naar een elektrische bestelwagen. In de loop van 2022 komen er nog varianten bij. Zowel de eDeliver3 als de eDeliver9 zullen beschikbaar zijn als chassis-cabine, dubbele cabine en minibus. Dit jaar komt er ook een nieuwe batterij voor de eDeliver3. Tijdens de maand januari doet de invoerder een actie om via Maxus Lease zijn producten te commercialiseren. Ook Maxus valt vanaf nu onder de naam Astara en niet langer onder Alcomotive.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz zou op het salon in Brussel zijn nieuwe Citan hebben getoond, de International Van of the Year 2022. Nu kan je die bewonderen in de showrooms van de dealers. Andere nieuwigheden bij de Duitse constructeur zijn de elektrisch aangedreven eVito met een groter rijbereik en de vernieuwde Sprinter.
Voorlopig is de Citan alleen te krijgen met diesel- en benzinemotoren, maar in de loop van dit jaar komt er ook een elektrische versie – de eCitan – naar analogie met de eVito en de eSprinter. De nieuwe eVito heeft nu net als de eVito Tourer een accu van 66 kWh en dus ook een grotere actieradius van 280 km WLTP, in de stad tot 330 km.

De Sprinter is nu in alle modelvarianten uitgerust met de 2,0-liter OM 654 dieselmotor, eventueel gekoppeld aan de automatische transmissie 9G-TRONIC die de zeventrapautomaat vervangt.

Bij de Mercedes-dealers zijn er salonvoorwaarden tot eind februari: een scherp maandtarief voor alle types, kortingen tot 1.000 euro op een ServiceCare Complete pakket, ecopremies van 3.000 euro op de eVans en 50% korting op het AMG-pakket voor de V-Klasse en de Marco Polo.

Nissan

Nissan komt met een nieuwe kleine bestelwagen, de Townstar (zie kopfoto). Maar in tegenstelling tot zijn soortgenoten de Renault Kangoo en de Mercedes-Benz Citan krijgt de Townstar geen dieselmotoren. Hij wordt aangedreven door een 1,3 liter benzinemotor van 130 pk of een elektromotor van 122 pk met een accu van 44 kWh. Met de Interstar – die de NV400 opvolgt – is Nissan ook aanwezig in het segment van de grote bedrijfsvoertuigen. Bij de middelgrote bestelwagens is er de Primastar – voorheen de NV300. Voor saloncondities kan je bij Nissan tot eind januari terecht voor kortingen en aantrekkelijke financieringsvoorwaarden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo