Itterbeek vindt onderdak bij Amacro

Het transportbedrijf Itterbeek wordt overgenomen door Amacro, een bedrijf dat gespecialiseerd is in grondverzet en afbraak, recyclage en bouwmaterialen. De naam Itterbeek zal behouden blijven en Jos en Freddy Itterbeek zullen de kar blijven trekken. Of beter gezegd, duwen…

Samen met zusterbedrijven JF Trans en Lommat heeft Itterbeek meer dan 100 VTE’s in dienst. Het wagenpark van 120 voertuigen omvat kippers voor zand, grind en grond, en zelflossers voor recycling en afval. Itterbeek is bloeiend, maar Jos en Freddy Itterbeek wilden de duurzame groei van hun bedrijf verzekeren. “Onze kinderen hebben goede banen en hebben nooit de intentie gehad om de zaak over te nemen. Het was het juiste moment,” zegt Jos Itterbeek. En toen verscheen Johan Cromphout op het toneel. De jonge CEO van Amacro was geen onbekende bij Itterbeek: zijn vader Michel en Freddy  Itterbeek waren “als twee handen op één buik”, zegt Johan Cromphout.

“De visie die zij hebben op de transportmarkt is werkelijk fenomenaal. Dat hebben we niet bij Amacro. Bij ons is dat eerder regionaal. Met Itterbeek is dat nationaal. Ze zitten tot in de kleinste carrière, van de Ardennen tot de Kust. Het was echt een uitgelezen kans om onze groeiambities waar te maken. En ten tweede, er zijn gewoon veel synergieën tussen de twee bedrijven. We passen perfect bij elkaar. Alles kan ook in Amacro geïntegreerd worden. En tegelijkertijd verbreedt het onze activiteiten en maakt het ons sterker.”

“Wij gaan duwen!”

In de praktijk worden Itterbeek, JF Trans en Lommat overgenomen door Amacro, maar aanvankelijk zal er voor de klanten weinig veranderen. “De geschiedenis en de ziel van Itterbeek zullen blijven bestaan. Ik ben ook blij dat de naam Itterbeek zal blijven bestaan”, zegt Jos Itterbeek. De nieuwe eigenaar wil ook de naam en faam van Itterbeek hoog houden. “Er zal niet veel veranderen voor de werknemers. We willen in eerst instantie het bedrijf wat moderniseren. Dat begint met een informaticapakket, de processen optimaliseren, ook willen we met Itterbeek meer naar buiten komen. Met Amacro trekken we volop de kaart van het constant verduurzamen van onze processen. We willen daarin echt het voortouw nemen in onze sector en onze rol spelen in de circulaire economie.  Voor Itterbeek betekent dat vooral inzetten op de vergroening van het wagenpark.” Of dit met elektrische, waterstof- of gasvoertuigen zal gebeuren, is nog een beetjekoffiedik kijken.

Maar één ding is zeker: de twee broers die overstappen naar Amacro zullen niet op hun lauweren rusten: “Nu is het de beurt aan Johan om te trekken. Wij gaan duwen!”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo