Motrac: meer dan 50 jaar expertise met Linde

Motrac is de officiële importeur en verdeler in België van de toonaangevende heftrucks en magazijntrucks van Linde. Dankzij meer dan 50 jaar expertise met dit A-merk is het de aanbieder bij uitstek van intralogistieke totaaloplossingen in ons land. Met filialen te Antwerpen, Dottenijs en Ciney is Motrac bovendien over heel België verankerd, en kan het maximaal inzetten op een nauwe samenwerking tussen producent, importeur en eindgebruiker.

1252 X: De krachtigse heftruck op de markt

Steile hellingen, lange werktijden, omgevingen met veel stof en zand… omstandigheden als deze leken steevast voorbehouden voor thermische heftrucks. Tot nu! Met de X20 – X35 heftrucks uit de 1252 X(treme) serie biedt Linde u een volledig elektrisch alternatief aan dat de milieuvriendelijkheid van elektrische trucks combineert met het vermogen van vorkliften met een verbrandingsmotor. Doordat de 1252 X uitgerust is met synchrone reluctantiemotoren, permanente magneten en een vernieuwd waterkoelsysteem, produceert hij net zo veel vermogen als zijn thermische tegenhanger (H20 – H35) en dit zonder zijn ecologische karakter te verliezen. Behalve de krachtproductie van de gas- en dieselheftrucks, evenaren de X20 – X35 heftrucks ook hun robuustheid en hun comfort. De accu’s en stroommodules zijn volledig afgedicht zodat stof of vocht geen problemen kunnen opleveren, en dankzij de ergonomische vormgeving genieten bestuurders van alle mogelijke types comfort, gaande van een ruime cabine en een optimaal zicht, tot een maximale trillingsreductie en verschillende opties op vlak van zetels, armsteunen en airconditioning.

Automatisatie

Linde investeert onophoudelijk in nieuwe technologieën om zijn pioniersrol op vlak van veiligheid, betrouwbaarheid, ergonomie en productiviteit te blijven vervullen. Een belangrijke exponent hiervan is de voortdurende vooruitgang op vlak van automatisatie, met als resultaat dat voor elk type magazijntruck een autonome variant beschikbaar is. Deze AGV’s (Automatisch Gestuurde Voertuigen) vereisen geen aanpassingen van uw magazijn, zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 inzetbaar, en zijn langs alle zijden met sensoren uitgerust, waardoor ze onmiddellijk kunnen stoppen wanneer een aanrijding dreigt. De nieuwste toevoeging aan het assortiment is de semiautomatische N20 (C) SA orderpicktruck, die de orderverzamelaar volgt en zo uw productiviteit tot 20% verhoogt.

Klant aan het woord: Opel Wenen

De Opel fabriek in de Oostenrijkse hoofdstad was de eerste vestiging van de autobouwer waarin Linde AGV’s 100% instaan voor de toevoer van auto-onderdelen. Zes autonome voertuigen rijden er voortdurend over en weer tussen enerzijds het magazijn waar de nodige onderdelen worden ingeladen, en anderzijds de montageruimte, waar Opel medewerkers alles in ontvangst nemen en de lege bakken via de AGV’s opnieuw richting magazijn sturen. Veiligheid is hierbij een absolute prioriteit: ‘Nadat een proefperiode duidelijk maakte dat de AGV’s elk obstakel tijdig opmerkten, werden ze uitgerust met Linde BlueSpots, zodat ze ook duidelijk zichtbaar werden gemaakt voor onze medewerkers’, aldus Opel Wenen.

Gamma logistieke oplossingen

 • Elektrische heftrucks van 1 tot 8 ton
 • Thermische heftrucks van 1.4 tot 8 ton
 • Zware heftrucks van 10 tot 18 ton
 • Manuele en elektrische transpalletten
 • Stapelaars
 • Reachtrucks
 • Orderpicktrucks
 • Smallegangentrucks
 • Elektrische trekkers
 • Platformwagens
 • AGV’s (Automatisch Gestuurde Voertuigen)

Contact

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo