Groep De Vlieger koopt 5 Renault Trucks

Groep De Vlieger doet voor zijn rioolreinigingsactiviteiten bijna uitsluitend een beroep op vrachtwagens van Renault Trucks. Met het afgelopen jaar niet minder dan 5 nieuw geleverde exemplaren is het Franse merk duidelijk aan een opmars bezig bij het familiebedrijf uit Zele.

Groep De Vlieger heeft uiteenlopende activiteiten. Het bedrijf wordt in Vlaanderen aanzien als een referentie in het onderhoud van wegen en riolen, met klanten als Agentschap Wegen en Verkeer, De Vlaamse Waterweg, De Watergroep, Pidpa, Farys en heel wat gemeentebesturen. Voor één type werk doet De Vlieger bijna uitsluitend beroep op Renault Trucks: rioolreiniging. Van de 10 vrachtwagens die hiervoor gebruikt worden, zijn er 7 van het Franse merk. In 2021 werden nog eens vijf Renault Trucks C door Renault Trucks concessiehouder ATC Vandamme geleverd. “Die rioolwerken met kolkenreinigers zijn redelijk zwaar voor de vrachtwagens, met veel start-stopverkeer en constant hoge motortoerentallen. Door hun specifieke opbouw zijn het ook voertuigen die we niet op korte termijn van de hand doen, maar wel gebruiken tot het einde van hun commerciële levensduur. Door de robuustheid van de vrachtwagens van Renault Trucks, zowel wat het chassis betreft als de motoren, zijn we er zeker van dat ze lang meegaan”, zegt bestuurder Koen De Vlieger.

Deze levering is een gelegenheid om ons eraan te herinneren dat het C gamma van Renault Trucks beschikbaar is met de 2,3 m cabine die gewoonlijk wordt aangetroffen op de D reeks… wat tot enige verwarring kan leiden. De 2.3 cabine is ook ideaal voor De Vlieger. “We werken vaak in steden, waarbij compactheid en wendbaarheid belangrijk zijn, maar we hebben wel een hoog beschikbaar laadvolume nodig voor de machines. De Renault Trucks D is daarvoor perfect, met zijn korte cabine en als één van de meest compact op de markt, die dankzij zijn lichte eigen gewicht toch een laadvermogen tot 22,8 ton biedt.”

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo