PostNL spreekt over intimidatie door het openbaar ministerie

Na de verzegeling van twee van zijn magazijnen en de arrestatie van verschillende personeelsleden (waaronder algemeen directeur België Rudy Van Rillaar, aldus Het Laatste Nieuws) heeft PostNL een “brief aan zijn klanten” gepubliceerd waarin de logistieke operator beweert het slachtoffer te zijn van een intimidatieoperatie door de gerechtelijke autoriteiten.

De brief is ondertekend door Liesbeth Kaashoek, Directeur Pakket en Logistiek voor de gehele Benelux, en is een reactie op opmerkingen van een aantal grote klanten, waaronder de online retailer bol.com, die zegt “bezorgd” te zijn over de situatie. Verwijzend naar een “agressieve actie” van de Belgische justitie, zegt zij dat zij begrijpt dat klanten bezorgd zijn over de situatie, maar zij wil een aantal punten verduidelijken: “Van officiële zijde hebben wij geen enkele bevestiging gekregen van de ernstige beschuldigingen die de ronde doen. Wij tasten in het duister waarop men deze verdenkingen zou kunnen baseren. Dat maakt het lastig om ons daartegen te verdedigen.

Wij nemen zeer nadrukkelijk afstand van de ernstige, niet-onderbouwde beschuldigingen. Het geschetste beeld lijkt in niets op onze dagelijkse manier van werken. Er is geen enkele objectieve grond om de goede naam van PostNL op deze manier door het slijk te halen. PostNL vindt deze handelwijze dan ook buiten iedere proportie en onacceptabel. Wij staan pal voor onze mensen en voor de samenwerking met onze bezorgondernemers.

De gang van zaken roept bij ons grote vragen op over de willekeur waarmee de betrokken instanties tewerk gaan. Ik benadruk hierbij dat wij in de afgelopen maanden steeds onze volledige medewerking hebben gegeven aan de onderzoeken en vragen van de autoriteiten. Er zijn daarbij geen grote of structurele misstanden in onze manier van werken aan het licht gebracht. Wij hebben onze controles nog verder aangescherpt en aanvullende stappen gezet om de naleving van de sociale wetgeving te blijven garanderen. Wij zullen onze positie met kracht verdedigen en zien eventuele juridische procedures met vertrouwen tegemoet. Tegelijkertijd blijven we onze volledige medewerking geven – zoals we dat steeds hebben gedaan – aan onderzoeken en vragen van de autoriteiten.”

In de brief staat ook dat het Nederlandse bedrijf er alles aan zal doen om zijn klantenservice te waarborgen en de mensen die nog vastzitten zo snel mogelijk vrij te krijgen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo