Sociaal Fonds Transport en Logistiek richt noodnummer op voor Oekraïense chauffeurs

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) heeft een noodnummer opgericht voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs of om melding te maken van mensen in nood. Bellen kan naar +32 2 421 10 55.

Oekraïense vrachtwagenchauffeurs die vastzitten in ons land zonder mogelijkheid om terug naar huis te keren vanwege de oorlog met Rusland, of die geen contact hebben met hun thuis voor geld, kunnen terecht bij het Sociaal Fonds Transport en Logistiek. “Chauffeurs die geen geld meer kunnen afhalen, geen onderdak hebben of zelfs geen eten, willen we helpen”, zegt Geert Heylen van het SFTL. “Het is niet altijd makkelijk om hen te bereiken. Daarom hebben we nu een noodnummer opgericht en vragen we aan Belgische en andere chauffeurs om mee een oogje in het zeil te houden.”

Ook Russische chauffeurs kunnen overigens rekenen op steun, want ook zij kunnen vaak nergens meer terecht vanwege de sancties en blokkades van Europa tegen Rusland. “Deze mensen zijn nu het slachtoffer van de waanzin van één man. We willen echt niet dat hier chauffeurs weken aan een stuk moeten proberen overleven in hun cabine, zonder eten en drinken en/of zonder de mogelijkheid om zich te wassen”, zegt Heylen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo