WDP verwerft participatie in Zweedse sectorgenoot Catena

WDP Invest neemt een participatie van 9,09 procent in de Zweedse beursgenoteerde vastgoedspeler Catena. In totaal investeert WDP 206,7 miljoen euro in Catena. WDP-CEOJoost Uwents wordt door Catena’s hoofdaandeelhouder Backahill voorgedragen als bestuurslid. 

Catena en WDP beogen met deze strategische samenwerking een ruimere geografische spreiding voor hun klanten om zo ook klantenservice te kunnen bieden in de regio’s gelegen tussen de regio’s waarin beide ondernemingen op dit ogenblik actief zijn en op die manier de goederenstromen van hun klanten tussen beide regio’s te optimaliseren. Bovendien willen Catena en WDP via deze samenwerking kennis inzake duurzaamheid, projectontwikkeling en de algemene activiteiten van beide ondernemingen uitwisselen.

Catena wil sneller gaan met de ontwikkeling van verschillende projecten in de pipeline en doet daarom een aandelenuitgifte waarop WDP inschrijft. Op die manier kan de Zweedse groep versneld investeren en toch een gezonde financiële structuur behouden.

“Catena en WDP delen eenzelfde DNA: beide zijn solide, succesvolle familieondernemingen. Het vermogen van Catena om zijn sterke operationele platform verder te laten groeien in combinatie met zijn aantrekkelijke ontwikkelingspijplijn, zorgen ervoor dat de onderneming kan worden beschouwd als een van de voornaamste drijvende krachten binnen het Scandinavische vastgoed”, zegt Joost Uwents, CEO van WDP. “We kijken enorm uit naar de samenwerking met het team van Catena om zo ervaringen en wederzijdse expertise in Europees logistiek vastgoed te verzamelen en uit te wisselen en zo het volledige potentieel van deze samenwerking voor alle belanghebbenden van Catena en WDP te ontsluiten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo