Featured Video Play Icon

[VIDEO] AB Inbev rijdt een jaar met de Volvo FE Electric

Eind 2020 nam AB Inbev de eerste Belgische in serie geproduceerde Volvo FE Electric in gebruik, tevens de eerste volledig elektrische truck in België. Intussen deed het meer dan een jaar ervaring op met stadsleveringen in Leuven. Hoog tijd dus voor een tussentijdse analyse.

“We hebben de ambitie om tegen 2040 een klimaatneutrale organisatie te worden, en daar is onze logistieke keten een heel belangrijk onderdeel van”, legt Dirk Achtergaele, Fleet Manager van AB Inbev uit. “Met de elektrische trucks brengen wij onze bieren naar de cafés. Voor ons is het geen test meer, maar de realiteit. We beleveren vandaag zo’n 90 cafés volledig elektrisch.”

Iets waar de cafés en andere horecazaken zelf ook enthousiast over zijn: “In de maatschappij van vandaag zijn ecologie en duurzaamheid erg belangrijk geworden. Daar zijn we zelf mee bezig, maar dat onze leveranciers – en AB Inbev is onze grootste leverancier – daarop inspelen, kunnen we alleen maar toejuichen”, aldus Mike Naert, uitbater en directeur van Het Depot in Leuven.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo