CMA-CGM: “Overname GEFCO maakt CEVA wereldleider autologistiek”

CMA CGM Group neemt bijna 100% van het kapitaal over van GEFCO, Europees leider in autologistiek en internationaal expert in multimodale toeleveringsketens. De overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. De overname versterkt het logistieke gamma van CEVA Logistics, de logistieke dochteronderneming van CMA CGM met focus op Frankrijk en de rest van Europa.

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group: “De overname van GEFCO betekent een verdere stap in onze ontwikkelingsstrategie en versterkt onze positie als wereldwijde speler in transport en logistiek. Met GEFCO wordt onze dochteronderneming CEVA wereldleider op het gebied van automobiellogistiek, nadat onlangs de capaciteit op het gebied van e-commercelogistiek werd uitgebreid met de overname van Ingram Micro CLS. We creëren een Franse leider om onze klanten over de hele wereld van dienst te zijn.”

Door de overname van GEFCO en de integratie ervan binnen CEVA Logistics ontstaat ’s werelds grootste logistieke dienstverlener voor de automobielsector en wordt CEVA’s leidende positie op het gebied van contractlogistiek versterkt. Het Franse GEFCO is een Europese leider in contractlogistiek en een specialist in het automobielsegment. GEFCO is voornemens haar sterke samenwerking met haar partners, waaronder Stellantis, voort te zetten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in lucht- en ruimtevaart, farmaceutica, energie en detailhandel.

Met de overname van GEFCO zet de CMA CGM Groep haar plan door om end-to-end verzendings- en logistieke oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden, ter ondersteuning van de toeleveringsketens van haar klanten.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo