Natuurbeweging start campagne tegen ’truckerfruitsap’

Natuurbeweging Natuurpunt Waasland start een bannercampagne in de strijd tegen het zwerfvuil in de Waaslandhaven. Met ludieke affiches in niet mis te verstane bewoordingen wil de natuurvereniging komaf maken met het zogenaamde ’truckerfruitsap.’

‘Truckerfruitsap’ of ’truckerlimonade’ is de bijnaam voor de met urine gevulde flessen die sommige vrachtrijders achterlaten als zwerfvuil in de bermen van grote wegen. Het fenomeen is de natuurbeweging Natuurpunt Waasland al een tijdje een doorn in het oog. Met de slogan ‘No more piss bottles!’ kan er alvast weinig verwarring zijn over de boodschap van deze campagne. De campagne is bewust in het Engels opgesteld om de internationale vrachtwagenchauffeurs te sensibiliseren.

“Dit is de minst aangename vorm van zwerfvuil om op te ruimen”, zegt Johan Baetens van Natuurpunt Waasland. “We hebben besloten om op een creatieve manier aandacht te vragen voor het probleem. Zo hopen we te vermijden dat in de toekomst dergelijke flessen nog in onze begrazingsgebieden terechtkomen. De flessen zelf zijn voor de dieren niet zo gevaarlijk, die stinken te hard om ineterssant te zijn voor hen, maar het andere zwerfvuil komt wel in hun maag terecht, met alle gevolgen van dien.”

In een reactie aan de VRT-nieuwdienst zegt TLV-topman Lode Verkinderen dat de problematiek van het ’truckerfruitsap’ voortvloeit uit het gebrek aan parkeerplaatsen en sanitair langs de Europese wegen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo