Volta Trucks breidt gamma naar beneden uit

De Volta Zero elektrische truck, die aanvankelijk werd voorgesteld als een 16-tons bakwagen, zal verkrijgbaar zijn in twee kleinere tonnageversies. De Zweedse fabrikant heeft zojuist enkele details onthuld van zijn toekomstige 7,5 en 12 tonners.

Met name de 7,5 ton-versie lijkt een grote toekomst tegemoet te gaan, aangezien dit vaak de grens is waarboven bepaalde rijverboden worden opgelegd (in Amsterdam bijvoorbeeld). Hij zal hetzelfde chassis delen als de 12-tons vrachtwagen, maar met slechts twee assen, terwijl de 12-tons vrachtwagen met verlengd chassis er drie zal hebben.

Voor de rest heeft de truck dezelfde lage instapcabine met schuifdeuren als op de 16-tonner, die ook een uitstekend zicht rondom van 220° voor de bestuurder biedt. De bestuurder zit lager dan in een conventionele vrachtwagen, met een “zichtlijn” van slechts 180 cm. Als aanvulling op dit uitstekende directe zicht is de Volta Zero uitgerust met digitale spiegels, een 360-gradencamera en dodehoekwaarschuwingssystemen die obstakels aan de zijkanten van het voertuig detecteren.

De eerste klantentests met de proefvloot zullen naar verwachting in 2024 plaatsvinden, terwijl de serieproductie naar verwachting in 2025 van start zal gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo