Mercedes T-Klasse: Citan deluxe

Mercedes-Benz Vans heeft de nieuwe T-Klasse gepresenteerd, de meer luxueuze personenversie van de Citan (Tourer). Het model krijgt vijf zitplaatsen en twee benzine- en dieselmotoren. Later volgt een versie met lange wielbasis en een elektrische EQT.

Mercedes positioneert de nieuwe T-Klasse meer als lifestylemodel of als praktische wagen voor grotere gezinnen. Het design van de Citan blijft overeind, maar nu zijn ook de spiegelkappen, deurgrepen en voorbumper meegespoten in carrosseriekleur. Het interieur is iets luxueuzer en krijgt standaard het MBUX-infotainmentsysteem. Halfleren zetels zijn standaard, volleder (of toch kunstleder) is optioneel.

95 tot 131 pk

De T-Klasse krijgt twee schuifdeuren (optioneel met elektrische ramen) en heel wat rijhulpsystemen die moeten bijdragen aan de veiligheid. Optioneel zijn er LED-koplampen aanwezig. Qua motorengamma zijn er vier keuzes, op basis van twee motoren: de 1,5 liter-diesel is er als T 160 d met 95 pk en 260 Nm en als T 180 d met 116 pk en 270 Nm. Op benzine is er de 1,33 liter-turbo als T 160 (102 pk, 200 Nm) en als T 180 (131 pk, 240 Nm). Een manuele zesbak is standaard, de twee diesels en de krachtigste benzine zijn ook te krijgen met een zeventraps-DCT.

De Mercedes-Benz T-Klasse is te bestellen vanaf 27.365 euro, inclusief BTW, als T 160 Style met manuele versnellingsbak.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo