Upgrade middelgrote Mercedes-Benz Vans


Dit artikel verscheen in VAN Management 121

Het middelgrote bedrijfsvoertuigengamma van Mercedes-Benz Vans krijgen een upgrade, met een nieuwe look en interieur en met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. Zo krijgen alle V’s standaard het MBUX-multimediasysteem, een primeur voor de Vito en de eVito.

Mercedes-Benz Vans stelde zijn vernieuwde V-gamma voor in het RheinMain CongressCenter in Wiesbaden. We reden er naartoe met een Mercedes-Benz V 220 D en konden zo onmiddellijk de vergelijking maken met het vernieuwde model. Vooraan valt het hertekende front op en binnenin springt de vlakke boordplank in het oog, waardoor je het gevoel hebt hoger te zitten en een beter zicht hebt naar buiten. De Vito en eVito krijgen aan de voorzijde ook een opvallende grille en een krachtig gelijnde bumper. Aan de achterkant zijn er een nieuw ontworpen bumper en de LED-achterlichten.

Binnenin draait de vernieuwing vooral rond digitalisering. De grote nieuwigheid is dat zowel de Vito als de eVito standaard het MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimediasysteem krijgen. MBUX bedien je via de spraakassistent met het commando ‘Hey Mercedes’, via het centrale aanraakscherm of met de toetsen op het stuurwiel. Chauffeurs kunnen hun persoonlijk profiel aanmaken en het synchroniseren met hun Mercedes me account.

Grootlichtassistent

Ook de veiligheids- en assistentiesystemen worden uitgebreid. Zo heeft de actieve remassistent nu een kruispuntfunctie en waarschuwt hij voor kruisende of tegemoetkomende voertuigen en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. In noodgevallen grijpt hij in door te remmen. Naast die actieve remassistent krijgen de Vito en de eVito een lichtassistent met regensensor, dodehoekassistent, cruise control, spoorassistent, snelheidsassistent en een achteruitrijcamera.

Optioneel zijn de grootlichtassistent en de actieve afstandsassitent Distronic die automatisch volgt in files. Je hoeft als chauffeur niet meer op het gaspedaal te duwen als het voertuig voor jou opnieuw optrekt. Handig zijn het parkeerpakket met een 360 graden-camera, een actieve parkeerassistent, Rear Cross Traffic Alert, Pedestrian Emergency Braking en een wegrijassistent. Daarbovenop komt er ook een assistent voor het manoeuvreren met een aanhanger in combinatie met een trekhaak en automatische transmissie.

Voor het eerst is er voor de Vito Tourer, Vito Mixto en eVito Tourer een elektrische achterklep beschikbaar. Standaard is er ook een elektrische parkeerrem voor de uitvoeringen met automatische versnellingsbak. Met deze upgrade plaatst Mercedes zijn bedrijfswagens duidelijker in het premiumsegment.

Optiepakketten

Om het de klant makkelijker te maken, zijn de opties gebundeld in pakketten. Naast het nieuwe multifunctionele stuurwiel, MBUX en Keyless Start biedt de Vito BASE al een halfautomatisch airconditioningsysteem, een lichtassistent, een regensensor en een afsluitbaar dashboardkastje. Met de PRO-uitrustingslijn krijg je als klant een 70 liter grote tank en comfortabele zetels vooraan met een 4-voudige lendensteun en verstelbare zitkussendiepte. De topuitvoering Vito SELECT omvat 17-inch lichtmetalen wielen, adaptieve multibeam led-koplampen, een automatische versnellingsbak en een elektrische parkeerrem, het spiegelpakket, een chroompakket voor het interieur, smartphone-integratie en een verchroomde grille.

 

Zowel de Vito als de eVito krijgen standaard het MBUX-multimediasysteem.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo