Groep Verelst volgt opleggers op met IoT-oplossing Sensolus

Groep Verelst heeft elke oplegger uitgerust met een tracker van Sensolus. Op die manier wordt de locatie van deze opleggers nauwgezet in kaart gebracht en kan de vloot door het dispatchteam efficiënter ingezet worden. 

Bouwonderneming Groep Verelst is actief via verschiillende vennootschappen in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. Om prefab beton en staalelementen tot op de werf te vervoeren wordt beroep gedaan op een eigen vloot van een zeventigtal eigen opleggers aangevuld met opleggers van een onderaannemer en leveranciers.

Vroeger werden de locaties manueel bijgehouden, wat een heuse uitdaging voor de chauffeurs en het (kleine) dispatchteam vormde. Groep Verelst kwam bij Sensolus terecht en liet elke oplegger met een tracker uitrusten. Elke tracker is gekoppeld aan de nummerplaat en Verelst krijgt zo een totaaloverzicht van alle locaties in het Sensolus-dashboard.

“Zonder dat overzicht waren we vroeger bij productiepieken van onze beton- of staalfabrieken genoodzaakt om meer opleggers te huren. Vandaag kunnen we onze vloot optimaal inzetten. Bovendien gaan de batterijen van de trackers heel lang mee, tot wel meer dan vijf jaar. Want zo lang de oplegger niet beweegt, geeft de tracker één locatie door per dag, wat het stroomverbruik laag houdt”, vertelt Frederik Ceulemans, Vervoersmanager bij Groep Verelst. Dankzij een nieuwe feature in het dashboard kan de bouwonderneming ook de planning voor technische keuringen of onderhoud optimaliseren.

“We hebben een perimeter ingesteld rond verschillende sites zoals de hoofdzetel of werkplaatsen van Verelst. Wanneer een oplegger die bijna binnen moet voor een onderhoud of keuring deze zone binnenrijdt, krijgt de gebruiker in het dashboard een melding. Op die manier kan de oplegger tijdig op de site gehouden worden en staat hij niet aan de andere kant van het land wanneer hij gekeurd moet worden”,  vertelt Business Developer Michiel Raat van Sensolus.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo