DAF CF wordt DAF XD

De nieuwe generatie middelgrote trucks van DAF wordt onthuld op de IAA 2022 in Hannover. De DAF XD komt beschikbaar náást de huidige DAF CF distributietrucks. 

De DAF XD is gebaseerd op het nieuwe XF, XG en XG⁺ platform. in afwachting van de officiële persvoorstelling op de Hannover Messe, zijn hier enkele van de manieren waarop de XD zou moeten verschillen van zijn voorganger:

  • een ruime cabine van tot wel bijna 10 m3 met nieuwe cabinevering, nieuwe achterasvering en ‘ongeëvenaarde’ verstelbereik van stoel en stuur
  • een grotere voorruit en grote zijruiten met lage raamlijnen. In combinatie met een lage cabinepositie draagt dit bij aan het direct zicht, net als de optionele Kerb View Window – het extra raam in de deur aan de bijrijderszijde. Indirect zicht is gegarandeerd dankzij de DAF Corner View en het DAF Digital Camera System.
  • een verbeterde aerodynamica van de cabine
  • een vernieuwde versie van de Paccar MX-11 motor. Echter is platform van de DAF XD voorbereid om plaats te bieden aan alle type aandrijflijnen, ook alternatieve.
  • Het DAF Connect fleet management systeem met over-the-air-software-updates. 

 

De start van de productie staat gepland voor de herfst van 2022.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo