Tailormade Logistics blijft bij DAF (en zweert nog bij HVO)

Na een eerste bestelling van 41 voertuigen in 2019 heeft Tailormade Logistics nu nog eens een bestelling geplaatst van 55 DAF’s, waaronder 40 XF 430-trekkers, tien 10 XG 430-trekkers en 15 CF 430 bakwagens.

Deze nieuwe bestelling komt op een moment dat Tailormade Logistics zijn strategie van 20% groei per jaar voortzet. “Net als bij de bestelling van 2019 is de aankoop van de nieuwe DAF-trekkers grotendeels ingegeven door chauffeurscomfort”, legt Bert Vandecaveye, CEO van Tailormade Logistics, uit. “Met de nieuwste generatie heeft DAF zeker een aanzienlijke voorsprong genomen op de concurrentie op dit gebied. Onze chauffeurs zijn al zeer tevreden over het comfort van de vorige generatie cabines en dat is met de nieuwste XF- en XG-cabines alleen maar verbeterd. Hun innovatieve ontwerp geeft chauffeurs een nog beter zicht op de weg en een nog grotere bedieningsstilte en rijcomfort. Voor de veiligheid hebben we de cabines ook uitgerust met het camerasysteem dat de spiegels vervangt en het extra raam in de passagiersdeur.”

Ook het economische aspect werd niet vergeten, want Tailormade Logistics werd overtuigd door de belofte van DAF om het brandstofverbruik met nog eens 10% te verminderen. Bert Vandecaveye blijft sterk geloven in HVO: “Met HVO, dat wordt geproduceerd op basis van gebruikte plantaardige oliën en dierlijk afval, realiseren we een vermindering van 89% van de CO2-uitstoot, een vermindering van 33% van de uitstoot van fijn stof en een vermindering van 9% van de uitstoot van stikstof. Bovendien is er ongeveer 10% minder brandstof nodig in vergelijking met diesel. DAF ondersteunt ons daarbij, want alle DAF-voertuigen kunnen zonder problemen op 100% HVO rijden. In 2019 hebben we geïnvesteerd in de bouw van twee HVO-tankstations (één in Gent en één in Ghlin), zodat we in ons eigen bedrijf kunnen tanken. Daardoor hebben we onze uitstoot al aanzienlijk kunnen verminderen, maar omdat de prijs van HVO nog steeds twee keer zo hoog is als die van diesel, gebruiken we HVO vooral voor korte afstanden.”

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo