Featured Video Play Icon

[Exclusief] Haven-ceo feliciteert Zuidnatie voor 150-jarig jubileum

“150+2” is het thema van het jubileumfeest dat ‘le tout Anvers’ dinsdagavond deed afzakken naar de terreinen van Zuidnatie in de haven van Antwerpen. De Antwerpse logistiekspeler mag zijn jubileum, weliswaar met twee jaar vertraging, vieren met de felicitaties van de ceo van de Antwerpse haven, Jacques Vandermeiren. 

 “Waar is da feestje?” Afgelopen dinsdag (21 juni) alleszins op de terminal van Zuidnatie in de Antwerpse haven. De Antwerpse logistiekspeler, gespecialiseerd in de  behandeling van breakbulk, viert met twee jaar Covid-vertraging, zijn 150-jarig bestaan. De ‘pomp and circumstance’ wordt beperkt tot het minimum, maar de historie van het bedrijf wordt des te meer in de kijker gezet. Met stukken uit het eigen archief wordt getoond hoe het bedrijf evolueerde van een klassieke ‘natie’ (havenbedrijf met familiale aandeelhouders) naar een moderne, multimodale speler op het vlak van breakbulk, bulkgoederen, transport en logistiek.

CEO Paul Feys kwam in 1983 aan boord als natiebaas. In 2016 neemt Feys alle resterende aandelen van de natie over. Zijn dochter Stéphanie, die in 2010 is toegetreden als human resources manger, wordt general manager.

Het bedrijf groeit gestaag. In 2021 behandelde Zuidnatie 2,2 miljoen stukgoed, 50.000 ton droge bulk en 500.00 TEU op de drie terminals op de Antwerpse Rechteroever. Het bedrijf stelt zo’n 300 mensen tewerk.

De groene kleur in het Zuidnatie-logo is historisch gegroeid – de ‘naties’ hadden elk hun eigen kleur – maar anno 2022 draagt het bedrijf de duurzaamheid hoog in het vaandel. De CO²-voetafdruk wordt waar mogelijk verlaagd met groene investeringen in zonnepanelen op de daken van de magazijnen, hybride voertuigen, elektrische kranen en investeringen in een eigen binnenvaartvloot. Vorig jaar mocht het bedrijf zich nog verheuegen in het bezoek van mobiliteitsminister Gilkinet.

Vader en dochter Feys zijn realistisch over de uitdagingen die het bedrijf vandaag in het gezicht ziet: het gebrek aan geschikt personeel en het nijpende capaciteitsgebrek in de haven van Antwerpen. Maar tegelijkertijd mag blijken dat de familie Feys, en met hen de brede ‘familie’ van medewerkers, ook op deze uitdagingen een antwoord vinden.

Bekijk hier ook de interviews met Paul Feys en Stefanie Feys:

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo