Officieel: de nieuwe Volkswagen Amarok (2022)

Na een lange teasercampagne heeft Volkswagen Commercial Vehicles eindelijk het doek getrokken van de nieuwe Amarok, de tweede generatie van de populaire pick-up van het merk. De Amarok is groter, krachtiger en sterker geworden, maar biedt tegelijk meer luxe en technologie aan boord.

Het design van de nieuwe Amarok is volledig nieuw, maar blijft herkenbaar. Zoals eerder al aangekondigd, groeit hij met 96 mm voor een totale lengte van 5.350 mm. De wielbasis groeit zelfs met 173 mm, wat de ruimte voor de inzittenden (vooral op de tweede zitrij van de dubbele cabine) ten goede komt. Ook de overhangen voor en achter zijn gekrompen, wat dan weer helpt bij off-roaden dankzij de grotere aanloophoeken. De maximale waaddiepte neemt toe van 500 naar 800 mm.

Interieur

Het interieur is volledig gedigitaliseerd, met standaard een 8 inch-tellerdisplay en een 10 inch-infotainmentscherm. Optioneel gaan ze allebei tot 12 inch. Toch blijven er fysieke knoppen over om bepaalde essentiële functies, zoals het volume en de bediening van de rijmodi, intuïtief te houden. De meer luxueuze versies krijgen zelfs een Harman Kardon-audiosysteem en elektrisch bedienbare zetels. Er komen 5 uitrustingsniveaus: ‘Amarok’, ‘Life’, ‘Style’ en de twee topversies ‘PanAmericana’ (meer off-road) en ‘Aventura’ (meer lifestyle).

Laadvermogen

Net als bij zijn voorganger is er plek in de laadbak van de Amarok voor een Europallet, maar interessanter is misschien wel het nuttig laadvermogen van 1,16 ton. Er is ook een elektrisch rolluik voor de laadbak die zowel aan de kofferklep, in de wagen of via de afstandsbediening geopend en gesloten kan worden. Leuk voor avonturiers is de maximale statische dakbelasting van 350 kilo, genoeg voor een vierpersoons daktent – die meteen ook als accessoire geleverd kan worden. Ook een hardtop voor de laadruimte is beschikbaar. Het maximale sleepvermogen, afhankelijk van de motor, bedraagt 3,5 ton.

Motorisaties

Er zijn verschillende motorisaties beschikbaar in de nieuwe Volkswagen Amarok, afhankelijk van de markt. Voor België verwachten we de 2.0 TDI van 150 pk als basismotor. Dezelfde viercilinder is er ook met 170 of 209 pk, de krachtigste dieselmotor is een V6 van 250 pk. Voor sommige markten is er ook een 2,3 liter-benzinemotor van 302 pk – afkomstig van Ford, aangezien de Amarok zijn basis deelt met de nieuwe Ford Ranger. De krachtigste modellen krijgen een nieuwe 10-trapsautomaat (ook van Ford), lager in het gamma is er een 6-trapsautomaat of een manuele versnellingsbak.

Lancering

De nieuwe Amarok wordt in Zuid-Afrika geproduceerd en de eerste leveringen worden tegen het einde van het jaar verwacht op de lanceringsmarkten. De prijzen zullen ook tegen dan bekendgemaakt worden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo