[Advertorial] Nxtpro leert vrachtwagenchauffeurs omgaan met agressie in verkeer

Hoe ga je als truckchauffeur om met agressie in het verkeer? In het kader van de verplichte nascholing (code 95) namen de chauffeurs van Snel Logistic Solutions deel aan de nieuwe opleiding van nxtpro.

Om hun vakbekwaamheid aan te scherpen, dienen vrachtwagenchauffeurs elke vijf jaar een serie opleidingen te volgen, de zogenaamde code 95. “Nascholing wordt soms ervaren als een saaie activiteit. Door te innoveren met deze nieuwe opleiding ‘Omgaan met agressie voor chauffeurs’ kunnen we de cursus aantrekkelijker maken voor de chauffeurs”, zegt Wim De Keyser, opleidingsexpert transport bij nxtpro.

Conflict vermijden

Voor de opleiding schakelde nxtpro hun trainer Grieko Verschelde in die voordien 27 jaar aan de slag was bij Defensie. “Via deze cursus geven we deelnemers handvaten om conflict te vermijden. Door interactieve praktijkoefeningen leren ze hoe ze afstand kunnen creëren, communiceren, ontmijnen, de-escaleren. En hoe ze indien nodig, wettelijk en proportioneel moeten reageren om uiteindelijk zichzelf in veiligheid te brengen.”

Medewerkers als belangrijkste kapitaal

Snel Logistic Solutions uit Deinze koos voor deze innovatieve maatopleiding binnen het code 95 aanbod. “De afgelopen jaren kwam ons bedrijf weinig of niet in aanraking met agressie. We proberen lastige situaties zo veel mogelijk te vermijden. Toch zijn we er ons absoluut bewust van dat het maar een kwestie van tijd is voor we af te rekenen krijgen met agressie.” De transporteur ervaarde de activiteit voor zijn chauffeurs ook als een inspirerende teambuildingactiviteit. “Precies hierom stond ik erop om de opleiding ook zelf te volgen.”

Ongeveer 30 medewerkers van Snel volgden de opleiding. “Dat is maar het begin. Ons bedrijf heeft meer dan 250 chauffeurs in dienst en elk van hen zal een sessie volgen, in het Nederlands of het Frans”, aldus Gert Snel. “Transport is een mensenbusiness. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Dit was veruit de beste vorming die we ooit volgden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo