Transuniverse neemt expediteur Welpa Trans over

Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) neemt het expeditiebedrijf Welpa Trans uit Wommelgem (Antwerpen) over.  Transuniverse wil zo zijn aanwezigheid in Oost-Europa vergroten en haalt ook expertise op het gebied van chartering binnen. 

Welpa Trans is in 1984 opgericht. Als expeditiebedrijf gespecialiseerd in het wegvervoer heeft het geen eigen vrachtwagens, maar speelt het een rol als tussenpersoon tussen de verlader (opdrachtgever) en de vervoerder. De focus van de activiteiten ligt op Oost-Europa, zowel voor volle vrachten als deelladingen en groupageactiviteiten. Bij gebrek aan familiale opvolging gingen de huidge eigenaars-aandeelhouders op zoek naar een overnemer. Die vinden ze bij Transuniverse, dat opportuniteiten ziet in de verankering in het bestaande netwerk van Welpa Trans in onder andere Roemenië, Tsjechië, en Hongarije. In een krappe transportmarkt is ook Welpa’s expertise op het vlak van chartering een bonus voor Transuniverse.

De vier gespecialiseerde medewerkers van Welpa Trans blijven aan de slag in de burelen in Wommelgem. Welpa Trans zal als zelfstandige entiteit binnen Transuniverse werken, in nauwe samenwerking met de collega’s in Wondelgem. Welpa Trans realiseert een jaaromzet van 5,5 miljoen euro. Dit brengt de gecumuleerde jaaromzet van Transuniverse op zo’n 80 miljoen euro. Transuniverse Forwarding nam een maand geleden al het bedrijf APMEX uit Evergem over.

De overname van Welpa Trans kadert, net als die van APMEX, in de strategie van Transuniverse om meer schaalvergroting na te streven. Deze is nodig om de fors gestegen kosten beter te absorberen en de capaciteit te verhogen. “We verwachten een afkoeling van de economie. Met deze aanwinst kunnen we de frequentie van de vertrekken aanhouden en die op Oost-Europa zelfs verhogen. Het zal ook mogelijk zijn meer retourvrachten vanuit Oost-Europa aan te bieden. Omgekeerd zal Welpa Trans in staat zijn de dienstverlening op gebied van groepage uit te breiden”, zegt Olivia Adins.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo