VIL lanceert app om ongevallen in magazijnen tegen te gaan

De Safe Warehouse-app van VIL moet het voor logistieke bedrijven eenvoudiger maken om de voor- en nadelen te vergelijken van technologieën die het werk in het magazijn veiliger maken. De logistieksector is vandaag nog te sterk vertegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. De nieuwe app moet bedrijven wegwijs maken in de wereld van wearables, personendetectiie en botspreventie. 

Met het project Safe Warehouse wil VIL het ongevallenrisico in logistieke werkomgevingen verkleinen. Beknellingen, struikelingen, ongevallen met vallende ladingen of intralogistiekvoertuigen kunnen worden voorkomen met technologische hulpmiddelen. VIL lanceert nu een online app die overzichtelijk de vergelijking maakt tussen verschillende technische oplossingen. Deze oplossingen omvatten negen categorieën: automatisatie, bewustwording, botspreventie, flow managementfinaal, handling ondersteuning, dynamische signalisatie, wearables, personendetectie en snelheidsreductie. VIL voerde praktijktesten uit bij Delhaize, Mainfreight en Molenbergnatie. De resultaten toonden aan dat zowel de veiligheid als het veiligheidsgevoel sterk toenemen door de inzet van deze technologische oplossingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo