Binnenvaartverenigingen in Wallonië bundelen de krachten

De beroepsorganisaties van de binnenvaartsector die in het Waalse Gewest actief zijn, hebben besloten hun gemeenschappelijke acties voor de verdediging en ontwikkeling van het beroep van binnenvaartondernemer te bundelen binnen de Fédération de la Batellerie Wallonne (FBW).

Notre Droit/ Ons Recht (NDOR) en de  Association des Maîtres-Bateliers des régions de Liège, Limbourg, Namur et Charleroi asbl (AMB) organiseren zich voortaan samen om een gemeenschappelijke vertegenwoordiging van de sector in het Waals Gewest op te zetten. De twee beroepsorganisaties blijven bevoegd voor de individuele verdediging van hun leden bij de bevoegde autoriteiten en actoren in de binnenvaartsector. De algemene opdracht is van de Federatie een centraal contactpunt te maken in het Waalse Gewest, zowel voor de rivierondernemers als voor het overleg met de politieke en administratieve instellingen en administratieve instellingen (Waalse overheidsdienst en politiek kabinet) en alle andere institutionele actoren.

Duurzaamheid en bewustmaking van jonge professionals worden een speerpunt van de nieuwe werking. Er zullen gecoördineerde acties worden ondernomen via de verschillende huidige vertegenwoordigingen van de betrokken beroepsorganisaties op alle machtsniveaus.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo