Vervaeke gaat voor waterstoftruck

Tanktransporteur Vervaeke heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen op waterstof besteld. Deze Hyzon emissieloze vrachtwagen zal in de eerste helft van 2023 geleverd worden en kadert in het intensievere streven naar duurzaam transport, in nauwe samenwerking tussen Vervaeke en één van haar grootste klanten.

Bij Vervaeke is de overtuiging sterk dat waterstof een belangrijke rol zal spelen bij het koolstofvrij maken van het zware wegvervoer. “Aangezien de nieuwe vrachtwagen alleen waterdamp in plaats van koolstofemissies uitstoot, staat hij voor nul-emissie. Bovendien maakt hij een snelle acceleratie mogelijk, wat veilig samenvoegen en manoeuvreren tot gevolg heeft. Terwijl een soepele en bijna geruisloze rit de chauffeurs in staat stelt zich op de weg te concentreren en een belangrijke vermindering van de geluidsoverlast betekent”, aldus CEO Frederic Derumeaux.

Vaak wordt gesuggereerd dat de enige manier om emissievrije vrachtwagens in gebruik te nemen het “as a Service”-model is, waarbij de transporteur niet de eigenaar van het bedrijfsmiddel is. In dit model wordt het onderhoud uitbesteed aan een derde partij. Vervaeke daarentegen onderscheidt zich door haar streven naar autonomie. “Dit project zal ons toelaten een belangrijke ervaring en kennis op te doen over het gebruik van deze nieuwe waterstoftechnologie. Het is onze bedoeling om onze techniekers op te leiden in deze specifieke technologie, zodat deze het onderhoud van onze eigen vloot kunnen uitvoeren, zoals Vervaeke altijd heeft gedaan en nog steeds doet”, aldus Frederic Derumeaux.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo