Inther integreert 635 meter aan transportbanden in ‘Logistics Project of the Year’ bij DHL

De nieuwe Life Sciences-campus van DHL in Lot kent u als winnaar van de prijs voor ‘Logistics Project of the Year’ tijdens de Transport & Logistics Awards 2022. Integrator Inther stond in voor het ontwerp van de intralogistieke processen. Daarbij hoort ook een baankbrekend goods-to-personsysteem.

Het nieuwe warehouse, goed voor zo’n 25.000 vierkante meter opslagruimte, is inmiddels volledig operationeel. Inther implementeerde er een shuttlegang met 27 niveaus. Hiervan worden er in de eerste periode 17 in gebruik genomen (± 6.500 bakken/stock totes). De shuttles zijn voorzien van eigen DTS-software van Inther. 635 meter aan Inther conveyor equipment leiden onder andere naar vier goods-to-personwerkstations met pointerlights voor tot wel acht compartimenten per bak en pick-to-lightoplossingen. Een Inther ADI (Automated Document Inserter) zorgt voor de juiste documenten in iedere zending. Een dozenopzetter en -sluiter, drie Print & Apply-machines en weegschalen complementeren het systeem voor DHL – overigens allemaal uitgevoerd in DHL’s eigen huiskleuren.

In de aftersalesfase zal Inther Group het proces in real-life nog verder analyseren om te kunnen blijven optimaliseren om zo tegemoet te komen aan de veranderende intralogistieke behoeften van DHL en zijn klanten. Het pickproces is nu eenvoudiger, efficiënter en minder belastend, aangezien de goederen naar de medewerker toekomen in plaats van andersom. Dit is dan ook enthousiast ontvangen door de medewerkers, maar biedt tevens voordelen voor de eindklant. De opslag is veel compacter en het hele systeem biedt diverse schaalvoordelen, waardoor het onder andere gemakkelijker is om uit te breiden om mee te groeien met farmaklanten. Daarnaast wordt elke stap in het proces gevolgd, wat zorgt voor een hogere accuraatheid en traceerbaarheid van alle goederen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo