Ford Pro levert minstens 2000 E-Transit aan DHL

Deutsche Post DHL Group heeft een intentieverklaring ondertekend met Ford Pro voor de levering van meer dan 2.000 E-Transits. De elektrische bestelwagens zullen in 2023 in gebruik worden genomen.

Deutsche Post DHL Group en Ford werkten al samen toen het logistieke bedrijf zijn eigen elektrische bestelwagens bouwde onder het merk Streetscooter. Destijds was de zwaarste versie van deze elektrische reeks gebaseerd op een Transit 2Ton. Streetscooter bestaat niet meer, maar DHL blijft op jacht naar CO2-uitstoot, vooral voor de last mile.

Ford Pro zal DHL niet alleen de voertuigen leveren, maar ook oplaadoplossingen en besturingssoftware. De E-Transits komen bij een vloot die wereldwijd al 27.000 elektrische voertuigen telt. Deutsche Post DHL Group streeft naar een 60% geëlektrificeerd wagenpark tegen 2030.

800 E-Transits zullen bestemd zijn voor Duitsland, maar ook België, Bulgarije, Luxemburg, Mexico, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië zullen van deze bestelling profiteren.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo