RAM presenteert een elektrisch pick-up prototype

De CES show in Las Vegas is een gelegenheid voor verschillende fabrikanten om nieuwe modellen of innovatieve prototypes te presenteren. Dit is niet anders voor RAM, dat de 1500 Revolution BEV Concept heeft onthuld, een voorproefje van zijn eerste elektrische pick-up.

Van buiten ziet de 1500 Revolution BEV Concept eruit als elke andere full-size pick-up op de Noord-Amerikaanse markt, behalve dat hij de nieuwe esthetische codes van RAM verder ontwikkelt. Maar het heeft wel een paar grappige kenmerken. Zo openen de voor- en achterdeuren antagonistisch, en door het ontbreken van een B-stijl komt er veel ruimte vrij om achterpassagiers in te laten stappen.

Ten tweede is het platform, dat aan de achterzijde door twee tegenover elkaar liggende kleppen wordt gesloten, uitschuifbaar wanneer deze kleppen zich in de geopende stand bevinden. Er is ook een laadruimte, “frunk” genaamd, in de voorste motorkap, die ook toegankelijk is via een luik in de cabine. En omdat er ook een luik is tussen de cabine en het achterplatform, zegt RAM dat hij voorwerpen tot 5,48 meter lang kan vervoeren, terwijl de pick-up in totaal 5,81 meter lang is. De beschikbare foto’s laten echter niet zien hoe de elektromotor toegankelijk is onder de kofferbak…

RAM geeft geen informatie over de elektrische aandrijving, behalve dat er twee modules zijn (één aan de voorkant en één aan de achterkant). Zijn het aangedreven assen? Een mysterie… Er is ook geen geloofwaardige informatie over het type en de capaciteit van de batterijen, behalve dat een snelle oplading bij 350 kW 100 mijl mogelijk maakt. Dit prototype moet echter relatief dicht bij een toekomstige productie elektrische pick-up liggen, want RAM heeft aangekondigd dat deze in 2024 beschikbaar zal zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo