Eskatrans neemt De Backer Transport over

Eskatrans zet zijn ontwikkeling in het maritieme containervervoer voort door de overname van De Backer Transport, een klein bedrijf uit Merksplas met vier voertuigen. Hiermee wordt de kaap van 80 eigen voertuigen bereikt. 

Al 20 jaar is het bedrijf van Steven Meeus actief in het vervoer van zeecontainers. Het beschikt over 78 trekkers en 117 chassis. De Backer Transport, ook actief in het containervervoer, is veel kleiner met vier eigen voertuigen. Beide bedrijven hebben een sterke lokale verankering en hebben trouwens ook gemeenschappelijke klanten.

“We zijn verheugd dat we de activiteiten van De Backer Transport kunnen verder zetten. De zaakvoerder Fred De backer had geen opvolging en bekeek daarom de mogelijkheden. De Backer is hoofdzakelijk actief in de regio wat voor ons zeker een pluspunt was. Het is net dat lokale waar we sterk in zijn en dat we verder uitbreiden. In die optiek zijn we volop bezig met ons nieuwbouwproject waar we weldra over een aanzienlijke ruimte zullen beschikken om containers te stockeren zodat we onze lokale klanten nog beter kunnen bedienen en minder afhankelijk zijn van de files van en naar Antwerpen. We gaan onze terminal ook open stellen voor andere vervoerders die bijvoorbeeld problemen hebben met de yard opening. Ze kunnen dan hun containers bij ons inleveren en wij brengen ze vervolgens naar de haven. Het uitwisselen van containers behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we ook stockage aan voor volle en lege containers. We maken ons dan ook sterk dat we de klanten met eenzelfde enthousiasme en drive kunnen blijven bedienen.”
“Ik heb gedurende het traject gemerkt dat we dezelfde visie hebben en ben dan ook blij dat de klanten de service zullen blijven krijgen die ze van ons gewend zijn”, aldus Fred De Backer, die de transitie zal begeleiden. Het voltallige personeel van De Backer Transport, evenals de vloot, worden ook overgenomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo