Ronn Motors? Nog een outsider!

De komst van emissievrije mobiliteit brengt voortdurend industriële projecten voort die willen concurreren met de grote fabrikanten. Deze komt uit de Verenigde Staten: Ronn Motors wil vanaf 2024 een lichte bedrijfswagen met brandstofcel produceren.

Ronn Motors werd in 2008 opgericht door Ronn Ford (niets te maken met de fabrikant…) en heeft een sportwagen op zijn naam staan die werd gebruikt in een film van Bruce Willis. En dat is het wel zo’n beetje. Dat weerhoudt Ronn Ford er niet van om aan te kondigen dat hij werkt aan een lichte bedrijfswagen op brandstofcellen, bestemd voor de Noord-Amerikaanse, Aziatische en Europese markt. Deze bestelwagen, die voldoet aan de Amerikaanse voorschriften voor de klassen 3 tot 6, wordt aangedreven door een 300-320 kW elektrische motor (100 kW meer dan een Ford E-Transit) die wordt gevoed door een 100 kW brandstofcel en een kleine li-ion batterij die restenergie terugwint tijdens het remmen. Met 40 kg waterstof opgeslagen bij 350 bar is de aangekondigde actieradius 500 mijl, of 804 kilometer.

Ronn Motors heeft aangekondigd dat de eerste prototypes dit jaar zullen worden geproduceerd en dat de marketing in de Verenigde Staten zal beginnen in het tweede kwartaal van 2024. We wachten liever af…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo