Turkije: de humanitaire missie van ACT International is terug in België

Zodra de aardbeving in Turkije en Syrië werd aangekondigd, kwam ACT International in actie om een humanitair konvooi van 12 vrachtwagens naar Turkije te sturen. De chauffeurs zijn na afloop van hun missie veilig teruggekeerd naar België.

Het initiatief van ACT International was een voorbeeld van de voorbeeldige mobilisatie van de Turkse gemeenschap in België om materiële hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Twaalf containers van 45 voet werden geladen met warme kleding, dekens, generatoren en andere dringende benodigdheden. Na drie dagen onderweg te zijn geweest, werden de eerste vrachtwagens in Istanbul uitgeladen in een opslagplaats van de Turkse rampenbestrijdingsdienst AFAD. De rest van het konvooi ging verder naar Adana en Ankara, van waaruit de lokale hulpdiensten de distributie en het transport naar de getroffen gebieden organiseren.

“Daarna gingen onze helden weer op weg en keerden veilig terug naar Antwerpen. Wij van onze kant blijven samenwerken met het Turkse consulaat-generaal in Antwerpen en staan klaar om hen indien nodig alle steun te verlenen”, verklaart Mehmet Gülüser, CEO van ACT International.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo