MB Groupe breidt zijn activiteiten uit naar de energiesector

MB Groupe, met hoofdzetel in Thimister-Clermont en vestigingen in Luik en Fleurus, is actief in uitzonderlijk transport, hijswerk en logistiek. Aan deze activiteitenportefeuille werd zopas een nieuwe activiteit toegevoegd met de oprichting van MB Solutions, dat zich zal toeleggen op de ontmanteling van hoogspanningsmasten en van windmolens.

De oprichting van MB Solutions is namelijk het gevolg van de overname van XS Terra, een tak van activiteit van het bedrijf Xavier Schoonbroodt SRL die gespecialiseerd is in deconstructiewerkzaamheden voor de energiesector en meer bepaald in de ontmanteling van hoogspanningsmasten. Deze activiteit is complementair met de andere divisies van de MB Groupe, en in het bijzonder met MB Tolage, een dochteronderneming die de toegang tot het terrein beveiligt door het plaatsen van rijplaten, en met MB Manutention, die over een grote vloot kranen beschikt.

MB Solutions is gebaseerd op het materieel en de goodwill van XS Terra en ook op de knowhow van Maxime Delhez (een ex-werknemer van MB Groupe) en Jérôme Pluymaekers, die het bedrijf samen met Vincent Bronlet, directeur van MB Groupe, zullen leiden. Het nieuwe bedrijf richt zich ook tot ontwikkelaars van windprojecten voor deconstructie- en ontmantelingsopdrachten, die de verwijdering en recyclage van ontmantelde elementen, de extractie van funderingen en het herstel van de bodem omvatten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo