Scania lanceert digitaal dashboard in 2024

Vanaf het voorjaar van 2024 zal een volledig digitaal dashboard de conventionele dashboards op Scania-trucks vervangen. Het Smart Dash zal onder meer een reeks nieuwe veiligheidsfuncties bieden en rechtstreeks verbonden zijn met Scania-apps.

Smart Dash is een modulair systeem dat verschillende prestatieniveaus zal bieden. In de navigatie kunnen b.v. de aangesloten kaarten bijvoorbeeld op afstand worden bijgewerkt, mogelijk via een 5G-verbinding, waardoor er minder werkplaatsbezoeken nodig zijn voor eenvoudige software-updates. Het nieuwe dashboard is ook ontworpen om chauffeurs beter toegang te geven tot relevante informatie. Zodra het voertuig geparkeerd is, zullen ze gemakkelijker apps zoals My Scania en Scania Driver kunnen gebruiken.

Scania garandeert uiteraard dat het systeem voldoet aan de nieuwe cyberbeveiligingsnormen en niet gehackt kan worden.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo